Beliyu och hennes dotter

Foto: Medhen Social Center

Välkommen till Svenska Blichtaföreningen

I nästan 40 år har vi arbetat för att Etiopiska barn, ungdomar och vuxna ska få möjlighet till ett bättre liv. Blichta startades av några eldsjälar som bodde i Addis Abeba och där kom i kontakt med verksamheten vid Medhen Social Centre. Denna organisation drivs av Syster Sinkanesh och ligger i ett jättelikt slumområde som har uppstått runt ett leprasjukhus. Målet för Medhen Social Centre är att vara en stödverksamhet för de sjuka, de fattiga och de föräldralösa i området.

Vi är noga med att inkomna donationer oavkortat går till verksamheten i Etiopien. Därför betalar vi alla administrativa kostnader ur egen ficka.

Läs mer om vad vi gör, hur du kan hjälpa till och vilka vi är.


Kära Blichtavänner!

Vi skickar två gånger om året ner era bidrag till Medhen Social Center och vi vill passa på att tacka alla för era bidrag. Er hjälp, stor som liten, gör stor skillnad för deras verksamhet. I detta brev hittar ni berättelsen om Beliyu. Hon delar med sig av sin gripande historia, om hur hon till slut hamnade hos Syster Senkenesh och om den hjälp hon får från MSC för att kunna stå på egna ben.
Läs hennes berättelse

Amana och hennes barn

Amana var 14 år när hon kom till Addis Abeba för att börja arbeta. 10 år senare var hon en ensamstående tvåbarnsmor och det som inte fick hända hände - hon blev diagnostiserad med tuberkulos.

Läs Amanas historia och hur Medhen Social Centre hjälpte henne att komma på fötter igen.

Det allra viktigaste

Fyra barn som ingår i Medhen Social Centres program för föräldralösa barn berättar om sin allra viktigaste ägodel.

Henock och kortet
Fekadu och skjortan
Lanchideru och klänningen
Banchu och nallen

Få våra utskick via e-post

Varje år skickar vi ut 3-4 brev till våra medlemmar och givare. Dessa innehåller berättelser från Medhen Social Center samt information från styrelsen.

E-post:

© 2012 Svenska Blichtaföreningen | info@blichta.se