Foto: Andreas Gros / www.andreasgros.net

Vad vi gör - ger pengar för akutinsatser

Blichtas verksamhet är inriktad på att hjälpa Medhen Social Center. Vi sänder dem pengar som används till akutinsatser, till exempel då någon i en familj blivit sjuk eller gått bort. Vi besöker dem även då och då för att hjälpa till och skickar ibland ner försändelser med bland annat leksaker till barnen.

Foto: Andreas Gros / www.andreasgros.net

Medhen Social Centre

I utkanten av Addis Abeba ligger ett leprasjukhus omgivet av riklig växtlighet, blommor och träd. Alldeles intill ligger en lepraby, som är ett jättelikt slumområde men tiotusentals invånare dit polisen knappt vågar sig. De flesta hus och skjul är i bedrövligt skick och vägarna i byn leriga och kladdiga. Men öppnar du grinden till Medhen Centre är det som att kliva in i en liten oas.

Läs mer om Medhen Social Centre

 

Lepra

Lepra, tidigare mer känt som spetälska, är en kronisk infektionssjukdom som leder till hudförändringar och förlamning. Sjukdomen kan botas och är helt utrotad i våra delar av världen, men kan förekomma i fattiga områden i tropikerna. Tyvärr blir de leprasjuka och deras familj ofta utstötta av det etiopiska samhället, vilket gör att de flyttar till leprabyn.

Läs mer om lepra
© 2012 Svenska Blichtaföreningen | info@blichta.se